✓ gratis bezorging of 10% ophaalkorting ✓ snelle levering in 1-4 weken ✓ showroom in Utrecht ✓ 030 - 267 16 06

Boomstam tafel op maat

Boomstam tafel op maat

Van een plak van een boom, tot aan een chique boomstam tafel. Bij DroomHout kan het allemaal. Afgelopen zomer kwam Chiara bij ons terecht met haar wens voor een boomstam tafel in combinatie met een strak RVS frame. Ze had het helemaal uitgedacht en wij gingen voor haar aan de slag.

Wat is een boomstam tafel?

Boomstam tafelbladEen boomstam tafel is vervaardigd uit een plak van een boom, waarbij de wang van de boom nog aan de zijkant van de tafel te zien is. Deze plakken komen bij ons volledig onbehandeld binnen en met het schors er nog aan. Op een mooie zomer middag heeft Chiara haar eigen boomstam plak uitgekozen en daar zijn we vervolgens mee aan de slag gegaan.

3D-tekeningen op maat

Over de poten had Chiara ook goed nagedacht, het moesten stoere poten worden die dit boomstam blad zouden dragen van roestvrijstaal. Maar na het zien van de 3D-tekeningen op maat, vond ze de poten toch iets grof voor het model. Na flink wat stoeien met de verschillende afmetingen, is er besloten dat de poten toch dezelfde breedte als het blad moesten hebben. Nadat de tekeningen goedgekeurd waren is de tafel in productie genomen.

Van plak tot blad

Deze boomstam plak werd eerst op maat gezaagd en geschaafd. Vervolgens werden twee plakken met elkaar onder hoge druk verlijmd. Chiara wenste een tafel in de afmeting 160 x 80 cm, wat natuurlijk geen probleem was bij dit stukje maatwerk. Toen de plakken met elkaar verlijmd waren, is het blad gelijkmatig geschuurd en zijn de mannen aan de slag gegaan met de afwerking van het blad. Het blad is bewerkt met een matte blanke lak, die de uitstraling van onbehandeld eiken weergeeft, maar die tegelijkertijd een optimale bescherming geeft. Tot slot zijn de poten aan het blad bevestigd en het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Chiara haar tafel op maat, wij zijn er trots op!

Jij ook een tafel op maat?

Heeft u nou ook een idee over een tafel op maat? Laat het ons weten! Je kunt bij tafels op maat een maatwerkaanvraag doen en vervolgens wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Overigens denken we graag met je mee!

Lees ook onze blogpost: Houten eetkamertafel supersized.

Boomstam tafel

 


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Boomstam tafel op maat