DroomHout in Jeddah

Klinkt mooi toch? Te mooi om waar te zijn haast, maar het gebeurde echt. We zijn benaderd om een hele mooie collectie terrasmeubilair te mogen maken voor een nieuw te bouwen restaurant op het universiteitscomplex van de Universiteit van Jeddah, Saoedi-Arabië. Pal aan zee, wuivende palmen, het ideale plaatje.


Home / Blog / Terrasmeubilair voor restaurant Pure Saoedi-Arabië Terrasmeubilair voor restaurant Pure Saoedi-Arabië

Hout in de woestijn

Waar we regelmatig in de omringende landen leveren keken we van Saoedi-Arabië toch wel even op. Via een Nederlandse agent die daar werkzaam was werd ons gevraagd mee te denken over de lay-out en de ontwerpen. Het moest hout worden, in Saoedi-Arabië niet zo veel gezien nog, dus vrij exclusief.

Duurzaam douglas balkhout

Omdat de terrasmeubels niet alleen lang mee zouden moeten kunnen gaan maar ook nog eens pal aan zee kwamen te staan, kozen we voor het duurzame douglas hout, dat gaat lekker lang mee. De dikke douglas balken zouden we afwerken met een licht witte beits voor een lekker beachy effect.

Meubels voor de horeca maar ook voor thuis

Als je nou denkt: dat wil ik ook, dan is er goed nieuws. Geïnspireerd op de terrasmeubels van Pure Restaurant in Jeddah ontwierpen we in dezelfde massieve douglas balken een mooie tuintafel met de naam Firenze. Tuintafel Firenze leveren we standaard in voordelig onbehandeld douglashout omdat in het wat mildere Nederlandse klimaat deze meubels prachtig natuurlijk vergrijzen. Beitsen kan altijd nog, nu of later, kies precies hoe je je tuintafel hebben wilt en bestel ‘m nu snel bij DroomHout.

Terrasmeubilair voor restaurant Pure Saoedi-ArabiëTerrasmeubilair voor restaurant Pure Saoedi-Arabië