Maak kennis met ons

Het ontstaan van DroomHout

DroomHout is de merknaam van een uniek bedrijf in Utrecht. Als onderdeel van Mentrop Houtbewerking B.V. produceert DroomHout mooie exclusieve houten meubels en interieurs op maat. Op 1 januari 2008 nemen vader Pierre Mentrop en zoon Jacques Mentrop de toenmalige Sociale Werkplaats Utrecht van de Gemeente Utrecht over. DroomHout ontwikkelt zich in rap tempo tot een vooraanstaand leverancier van unieke en exclusieve houten meubels en maatwerken voor zowel bedrijven als particulieren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ongeveer alle verwerkbare houtsoorten op aarde waarbij eiken, Amerikaans noten en olijfessen de hoofdtoon vormen. Begin 2009 kiest Mentrop senior er voor om zijn reeds bestaande eiken panelen business weer voort te zetten en vanaf dat moment runt zoon Jacques samen met een team van een kleine tien professionals de fabriek.

 

Unieke propositie 

Deze DroomHout fabriek bevindt zich op een heerlijk rustige locatie midden tussen de weilanden en oude voormalige verdedigingsbolwerken net buiten de Utrechtse wijk Lunetten, heel toepasselijk aan de Nieuwe Houtenseweg. Naast de fabriek ligt de design studio waarin de mooie designmeubels te zien zijn. U kunt er zes dagen per week terecht voor een goed advies onder het genot van een heerlijke Utrechtse kop koffie. Parkeren kunt u voor de deur en is geheel kosteloos. Naast deze fysieke locatie zijn alle DroomHout producten ook online te bezichtigen en te bestellen in de webshop.

 

Sociaal en duurzaam

DroomHout is sinds 2009 erkend leerbedrijf van de Stichting Hout & Meubel en sinds 2010 FSC gecertificeerd. DroomHout draagt het milieu een warm hart toe en biedt nog steeds plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens delen we regelmatig onze kennis met stagiaires van het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam en Rotterdam, dit brengt ons ook weer op unieke ideeën. De grootste bron van inspiratie echter bent u als klant. Kom langs om uw ideeën met DroomHout te bespreken, wij brengen uw dromen tot leven, van harte welkom!