Badkamermeubel Soap, een klassieker

Badkamermeubel Soap, een klassieker

Het is juni 2011 als Noortje en Jaap de DroomHout design studio in Utrecht binnenstappen met het ludieke plan om een houten wastafelmeubel te laten maken. In die tijd, 3 jaar na de oprichting, maakten we echt letterlijk van alles. Zolang het maar van massief hout was. Want dat is onze passie.

Extra wastafelmeubel in verband met verbouwing

Noortje en Jaap waren hier onlangs weer, al die jaren trouwe klant gebleven, we houden van dit soort leuke lieve mensen. Ze waren bezig met een grote verbouwing. Een tweede badkamer voor de kids, je kent dat wel. En natuurlijk wilden ze daar weer zo’n houten wastafelmeubel van DroomHout in hebben. Zo leuk. Al pratend memoreerden we aan het allereerste begin in 2011, lachen hoe het toen zo begonnen is.

Wastafelmeubel op maat 

Vandaag de dag maakt DroomHout massief houten wastafelmeubels bij de vleet. Nog net niet “aan de lopende band” want het blijft natuurlijk een gepassioneerde ambacht. En vaak ook maatwerk. In ons huidige leveringsprogramma vind je diverse wastafelmeubels terug, waaronder ook nog steeds het licht aangepaste eerste model van Noortje en Jaap, badkamermeubel eiken Soap.

Hoe werkt het?

Als jij ook een mooi wastafelmeubel in je badkamer wilt en je schuwt het gebruik van mooie natuurlijke materialen als hout niet? Kijk dan eens bij de prachtige modellen die we momenteel hebben. Per model kan je kiezen uit meerdere breedtes. Ook bieden we allerlei accessoires aan als badkamerspiegels, kranen en waskommen. En staat je maat er niet bij? Of wil je een heel ander ontwerp maar wel dat mooie massieve hout? Stuur ons dan gewoon en mooie foto van Pinterest of een eigen geschetst ontwerp en we maken het voor je.

Kan een houten wastafelmeubel tegen water?

Een vraag die we vaak horen. En terecht. Want hout en water zijn van nature niet persé de allerbeste vrienden. Onder invloed van water kan hout werken of vlekken geven. Maar niet als je het goed behandelt. Bij DroomHout bewerken we al onze wastafelmeubels standaard met een 2-componenten olie of lak. Beide hebben een prachtige natuurlijke matte uitstraling. Maar dat niet alleen. Ze beschermen je wastafelmeubel ook nog eens super goed tegen water.

Wastafelmeubel met losse kommen

Die goede bescherming van je hout is bij een wastafelmeubel met een keramische bak erop niet zo spannend. Want dan heeft het bovenblad natuurlijk niet zoveel te ‘lijden’. Maar zeker als je een wastafelmeubel met losse komen erop wilt, is goede houtafwerking cruciaal. En die krijg je dus.

Zwevend wastafelmeubel of juist staand

In badkamermeubelland vind je eigenlijk twee hoofdvormen: de staande meubels en de zwevende die aan de muur opgehangen worden. Mensen kiezen vaak voor een staand wastafelmeubel als er lekker veel ruimte nodig is of als de muur niet geschikt of dragend is. De zevende wastafelmeubels geven juist een lekker ruimtelijke uitstraling aan je badkamer en je kan er makkelijk onder schoonmaken. Voor ieder wat wils dus.

Wastafelmeubel met lades

Je kan natuurlijk gewoon een standaard wastafelmeubel van de site kiezen maar je kan ons er ook helemaal naar je wens laten bouwen. En dan kan je ook kiezen hoeveel lades je in je meubel wilt. Standaard kunnen lades tot wel 120 cm uit 1 stuk gemaakt worden. Wordt je meubel breder dan adviseren we vanaf 140 cm 2 lades naast elkaar te kiezen voor de stabiliteit van de lade. We gebruiken de beste A-merk ladegeleidesystemen van bekende Duitse merken, die lopen als een zonnetje.

‘Soft-close’ of ‘tip-on’

Tegenwoordig maken we de meeste lades voor je wastafelmeubel zonder grepen. Deze greeploze lades hebben het ‘tip-on’ systeem wat betekent dat de lade opent door er op te drukken. Bij dit systeem wat ook wel eens ‘push-to-open’ wordt genoemd, komt de lade dan naar buiten. Alternatief is het ‘soft-close’ systeem. Hierbij sluit de lade heel mooi geleidelijk maar kan je deze alleen openen door het aanbrengen van een greep of profiel. Je drukt de lade dan niet open maar trekt deze open. En het is natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak of je wel of geen grepen wilt zien op je lades. Voor advies of inspiratie over de diverse systemen bezoek je het best onze design studio.

Maak je wastafelmeubel compleet

Wist je dat je bij DroomHout ook nog allerlei accessoires kan kopen? Maak je meubel compleet door er ook waskommen, kranen en/of een badkamerspiegel bij te kiezen. Zelfs een bijpassende badkamerkast behoort tot de mogelijkheden. En een set is naast dat het mooi is dat alles matcht weer een stuk goedkoper. Van harte welkom bij ons te komen kijken in Utrecht. We hebben namelijk hier veel moois om je te inspireren. Kan je gelijk het wastafelmeubel van je dromen met ons uitschetsen.

Wastafelmeubel massief eiken DroomHout

Meer info nodig of een prijs op maat?

Vul hier je gegevens in en we helpen je graag. Alvast dank! Lees gerust ook even veder en kijk naar onze blogpost: Breng sfeer in je badkamer met hout.


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.