Over DroomHout

Het ontstaan van DroomHout

DroomHout is de merknaam van een uniek bedrijf in Utrecht. Als onderdeel van The Wood Collection B.V. produceert DroomHout mooie exclusieve houten meubels en interieurs op maat. Op 1 januari 2008 nemen vader Pierre Mentrop en zoon Jacques Mentrop de toenmalige Sociale Werkplaats van UW Holding (Utrechtse

Mooie eettafels van DroomHout

Werkbedrijven) van de Gemeente Utrecht over. DroomHout ontwikkelt zich in rap tempo tot een vooraanstaand leverancier van unieke en exclusieve houten meubels en maatwerken voor zowel bedrijven als particulieren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ongeveer alle verwerkbare houtsoorten op aarde waarbij Europees eiken en Amerikaans noten hoofdtoon vormen. Begin 2009 kiest Mentrop senior er voor om zijn reeds bestaande eiken panelen business weer voort te zetten en vanaf dat moment runt zoon Jacques samen met een team van een kleine tien professionals de fabriek. Nadat Pierre Mentrop in 2016 besluit het hout besluit te verruilen voor een zeer welverdiend pensioen, wordt het merk Eikenpanelen.nl als hommage aan hem door ons voortgezet. Samen met DroomHout zijn dit momenteel onze twee actieve merknamen. 

Focus DroomHout

DroomHout leert over de tijd steeds beter waar de sterke kanten van de organisatie liggen en waar de markt om vraagt. DroomHout is heel goed in het maken van

Badkamermeubel van DroomHout

eettafels voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. En daar horen natuurlijk stoelen, vloerkleden en lampen bij. Daarnaast maakt DroomHout de prachtigste badkamermeubels, allemaal van goed beschermd massief hout. Voor dat doel maakt DroomHout gebruik van moderne machines en een CNC freesmachine. Een volgende specialisatie die over de tijd gegroeid is, is die van de tuinmeubels. In die categorie zijn vooral de loungebanken en zitzakken mateloos populair. Tot slot maakt DroomHout hele mooie producten om je keuken mee op een hoger level te tillen. Voor keukens maken we keukenfronten en werkbladen. Producten die niet in één van deze vier categoriën vallen, noemen we specials. De specials van DroomHout zijn unieke producten als wandplanken, IKEA hacks en super toffe limited editions en aanbiedingen.

Unieke bedrijfslocatie

Deze DroomHout fabriek bevindt zich op een heerlijk rustige locatie midden tussen de weilanden en oude voormalige verdedigingsbolwerken net buiten de Utrechtse wijk Lunetten, heel toepasselijk aan de Nieuwe Houtenseweg. Naast de fabriek ligt de design studio waarin de mooie designmeubels te zien zijn. Je kunt er vijf dagen

DroomHout design studio en showroom in Utrecht

per week terecht voor een goed advies onder het genot van een heerlijke Utrechtse kop koffie. Parkeren kan voor de deur en is geheel kosteloos. Naast deze fysieke locatie zijn alle DroomHout producten ook online te bestellen in de webshop.

DroomHout en de andere merken van TWC

Als onderdeel van The Wood Collection bestaat het merk DroomHout dus al bijna vanaf het eerste begin, de oprichting in 2008. Over de tijd heeft The Wood Collection zich met verschillende merken op verschillende doelgroepen gericht. Zo was er in het begin het merk Mentrop Houtbewerking wat stond voor alle diensten die we met onze houtfabriek aan de man brachten. In die tijd was dat trouwens ook de bedrijfsnaam, wat vandaag de dag dus The Wood Collection BV is. De essentie van interieurs brachten we een tijd lang naar buiten onder de naam Ezenze. Deze projecten en producten vind je nu onder de vlag van Droomhout. 

DroomHout in het nieuws

Al vanaf het begin is er veel belangstelling vanuit de media voor DroomHout. Diverse televisieprogramma's zenden graag de productoplossingen uit. Daarnaast verschijnt DroomHout in diverse gedrukte magazines en bladen. Tot slot wordt DroomHout veelvuldig online geciteerd, een overzicht van de diverse samenwerkingen vind je hier.

Sociaal en duurzaam

DroomHout is sinds 2009 erkend leerbedrijf van de Stichting Hout & Meubel. Wij dragen het milieu een warm hart toe en hebben in het verleden plaats geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast delen we regelmatig onze kennis met stagiaires van het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam en Rotterdam, dit brengt ons weer op unieke ideeën. Maar de grootste inspiratiebron ben jij als klant. Kom langs om je ideeën met ons te bespreken!