Contact met DroomHout

Gratis interieuradvies

Leuk dat je wilt langskomen om onze mooie spullen in het echt te zien. Plan direct je gratis interieuradvies bij één van onze interieur-experts in. Je bent dan direct aan de beurt en we nemen alle tijd voor je. Van harte welkom!

Plan direct je advies

CNC freesmachine voor hout

Nieuwe CNC freesmachine voor DroomHout Utrecht

CNC freesmachine voor cnc frezen DroomHout Utrecht

DroomHout maakt al jarenlang de mooiste dingen van eerlijk massief hout. Dat doen we met heel veel plezier en passie. En natuurlijk ook met de juiste gereedschappen en allerlei houtbewerkingsmachines zoals schaven, schuurmachines en zagen. Maar hoewel we altijd eigenlijk alles wel konden maken, miste er nog één machine die al jarenlang op onze 'wish list' stond: de CNC freesmachine. In de vroege zomer van 2021 was het zover. Vanuit Italië arriveerde op een zonnige ochtend in juni per vrachtwagen onze vers bestelde en splinternieuwe Morbidelli M100. Een hypermoderne CNC freesmachine voor hout waarmee we onze producties nog verder kunnen verfijnen.

Wat is een CNC freesmachine?

De afkorting CNC staat voor Computer Numerical Control. Een CNC machine is feitelijk een machine die door een computer bediend wordt om bewerkingen in hout, kunststof of metaal te doen. Onze Morbidelli CNC frees kan eigenlijk alles in hout frezen wat je op de computer kan tekenen. Het is heel gaaf om te zien hoe deze CNC machine op de honderdste millimeter nauwkeurig precies dat maakt wat je zojuist getekend hebt. En omdat deze machine uitgerust is met een grote glazen freeskap kan je dat allemaal live zien gebeuren. Een soort robotachtige arm pakt het juiste gereedschap uit een houder en bewerkt je tafel of meubel precies zoals jij wilt hebben.

Hoe werkt een CNC freesmachine?

Een CNC freesmachine is een computer gestuurde freesmachine die werkt met wel 10 tot 15 verschillende frezen. Het handige is dat de freesmachine niet alleen heel snel en nauwkeurig het freeswerk voor je doet maar dat de machine ook zelf wisselt van frees wanneer dat nodig is. In de CNC frees zit een magazijn met alle denkbare maten en vormen frezen en de machine pakt voor iedere bewerking zelf de meest geschikte frees. En dat gaat nog eens super snel ook, heel gaaf of te zien. Als je door de glazen kap de bewerkingen volgt dan zie je je ontwerp gewoon in hout ontstaan. Je kan er met de hand niet tegenaan frezen en dat scheelt dus een boel tijd en geld.

CNC freesmachine hout huren

We gebruiken de CNC freesmachine concreet voor de productie van eettafels, badkamermeubels, keukenfronten en keukenbladen. Maar het is bij ons ook mogelijk om zelf iets te laten frezen. Door de vaste instelkosten is dit vooral interessant bij series vanaf ca 5-10 stuks. Als je je wensen op een tekening kan aanleveren dan zorgen wij voor het juiste hout. Die tekening is bij voorkeur een computertekening in DXF formaat. Die kunnen we als het goed is dan een op een gebruiken om jouw freesbewerkingen voor je uit te voeren. Of je neemt je eigen panelen of bladen mee, dat kan ook. Onze CNC freesmachine kan alle hout op maat zagen en frezen. Maar ook bijvoorbeeld plaatmateriaal al dan niet met een hpl coating. Als het maar bewerkt kan worden op een balkentafel. We kunnen zelfs het transport van je CNC freeswerk voor je verzorgen. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

CNC freesmachine voor cnc frezen DroomHout Utrecht

Ik wil ook CNC frezen

Zelf iets laten frezen in hout? Vul gerust het formulier in en we bespreken graag de mogelijkheden met je!

Stel je vraag of krijg direct een offerte van ons

We helpen je heel graag. Laat even weten wat je vraag is en stel 'm hier. We reageren doorgaans binnen een dag!

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.