Contact met DroomHout

Gratis interieuradvies

Leuk dat je wilt langskomen om onze mooie spullen in het echt te zien. Plan direct je gratis interieuradvies bij één van onze interieur-experts in. Je bent dan direct aan de beurt en we nemen alle tijd voor je. Van harte welkom!

Plan direct je advies

Keukenbladen van massief hout

Keukenblad noten DroomHout

De ultieme droom in iedere keuken: een massief houten werkblad. Je kent ze wel, die mooie plaatjes van hele strakke high end design keukens. De mooiste materialen worden er gebruikt en de ‘room op de pudding’ is dan vaak een keukenblad van een fraaie massieve houtsoort. Hout geeft warmte in je keuken. Waar in de meeste keukens alle kleuren en onderdelen vrij strak zijn, maakt het gebruik van hout dat er fijne contrasten ontstaan die een rijke uitstraling geven en een lust zijn voor het oog.

Hout in mijn keuken, kan dat?

Goede vraag, want hout en water hebben van nature toch een spannende relatie? Maar het antwoord is eigenlijk heel simpel. Als je rekening houdt met de gouden basisregel dat je geen water op je blad laat staan. En dus na gebruik gewoon je aanrechtblad even met een licht vochtige doek afneemt. Dan gaat het gewoon 100 jaar goed. 

Hoe is mijn keukenblad dan behandeld?

En massief hout gaat zo goed in je keuken omdat wij je massief houten keukenblad perfect behandelen met een olie en lak of alleen een olie of lak. Dat doen we aan boven- en onderzijde in meerdere lagen voor optimale bescherming. Of je gaat voor olie en/of lak is in de eerste plaats vooral een optische keuze. De een gaat voor de wat vollere diepere uitstraling van olie waar de ander het matte blanke van lak weet te waarderen. Ook hebben ze ieder hun eigen eigenschappen en voordelen. Als je je keukenblad met olie afwerkt dan kan je eventuele kleine krasjes of gebruikssporen over de tijd gemakkelijk wegwerken. En kies je voor onze sterke 2-componenten-lak dan krijg je die krasjes en gebruikssporen wat minder snel. Ook kun je een geolied blad met lak behandelen, de olie is overlakbaar. Dan heb je de warme uitstraling van olie met de bescherming van een gelakt blad. Overigens kan je de afwerking van je keukenblad ook heel gemakkelijk zelf doen, wij begrijpen hoe leuk dat kan zijn en het scheelt ook nog in de portemonnee. 

Dat wil ik zien

Dat begrijpen we en ook dat kan natuurlijk bij DroomHout. In Utrecht staat onze houtfabriek en daarnaast zit onze design studio. In de DroomHout design studio laten we je allerlei voorbeelden zien van de dingen die onze fabriek kan maken. Naast tafels, badkamermeubels en keukenfronten zijn dat natuurlijk ook keukenbladen van massief hout. We hebben mooie opstellingen staan die je kan bekijken en we leggen je graag uit hoe het werkt. Ook vind je in de design studio diverse voorbeelden van houtsoorten en hun vele afwerkingsmogelijkheden. Bezoek ons dus gerust als je je even rustig wilt oriënteren en onder het genot van een goede kop koffie een goed advies wilt. Hier kun je lezen en zien wat onze klanten Jade en Tim voor iets moois bij ons hebben aangeschaft.

Plan van aanpak

Als je er dan uit bent in welke houtsoort en afwerking je je keukenblad wilt hebben dan kunnen we aan de slag. Mail ons je keukenplannen door of maak met ons een schets hier live in de DroomHout design studio. Zodra we een goed beeld hebben van je plannen komen we met een aantrekkelijk en concreet prijsvoorstel. Je weet zo van tevoren precies waar je aan toe bent en over hoeveel tijd je je nieuwe keukenblad kan verwachten. We werken in onze houtfabriek met heldere weekplanning die we vrijwel altijd halen, geen verrassingen dus. En als we moeten afstemmen op de levering van je keukenleverancier dan is dat geen probleem, dat werkt prima in de praktijk.

Heb ik dan eigenlijk nog een keukenleverancier nodig?

Omdat wij specialist zijn in massief houten keukenfronten en werkbladen heb je nog steeds een keukenleverancier nodig die je de kastjes en apparatuur levert. Of dat nu IKEA is of een luxe keukenspeciaalzaak, bij bijna alle keukenzaken kan je je keuken zonder werkblad bestellen. En als je dan aangeeft dat je voor je werkblad voor massief hout gaat kiezen dan vinden de meeste keukenzaken het geen probleem om dat blad voor je te monteren als ze de keuken plaatsen. En veel mensen doen die plaatsing ook gewoon zelf, het is niet zo ingewikkeld en we geven je graag tips voor een goed resultaat. 

Okay, ik ben om, wat is de eerste stap?

Super leuk als je voor een massief houten keukenblad van DroomHout gaat kiezen. De eerste stap is dat je met ons je keukenplan deelt. Dat kan middels het formulier hieronder of door een mail te sturen aan info@droomhout.nl. Even langskomen kan natuurlijk ook altijd, op afspraak of tijdens onze openingstijden, je bent van harte welkom in onze design studio in Utrecht. 
Keukenblad noten DroomHout design studio

Stel je vraag of krijg direct een offerte van ons

We helpen je heel graag. Laat even weten wat je vraag is en stel 'm hier. We reageren doorgaans binnen een dag!

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.