Breng sfeer in je badkamer met hout

Breng sfeer in je badkamer met hout

Bijna alle interieurstijlen hebben één ding gemeen. Er wordt gebruik gemaakt van hout. In Scandinavische interieurs kom je gepolijst hout tegen, en bij een landelijke interieur is dit robuust onbewerkt hout. Ondanks dat je vooral hout tegenkomt in woonkamers en keukens, is hout ook zeker geschikt voor in de badkamer.

Sfeer in de badkamer

De meeste nieuwbouwhuizen beschikken over badkamers met witte tegels. Dit kan al gauw saai en sfeerloos aanvoelen. Heb je geen witte tegels in je badkamer, maar ontbreekt het wel aan sfeer? Met een badkamermeubel kun je binnen no-time sfeer aanbrengen. Het is een aanpassing waar je lang plezier van gaat hebben.

Badkamermeubel SoapKies voor een houten badkamermeubel. Hout kan namelijk prima in een badkamer! Een badkamermeubel van eiken zoals het badkamermeubel Soap geeft een warme sfeer en is ook nog praktisch. Omdat het meubel wordt opgehangen heb je de vloer lekker vrij. Het keramieken wastafelblad past perfect op het hout en het wit ervan matcht heel mooi met het lichte eiken.

Je hoeft niet bang te zijn dat hout niet mooi blijft in een badkamer. Onze meubels zijn behandeld met een supersterke matte blanke lak die ervoor zorgt dat het meubel goed beschermd is tegen vocht en warmte, maar ook tegen eventuele vlekken van bijvoorbeeld tandpasta.

Houten spiegels en accessoires

Naast een houten badkamermeubel kun je ook kiezen voor een houten spiegel. Zeker in een badkamer met weinig kleur, is een houten spiegel een echte eyecatcher. Helemaal als je kiest voor een spiegel van massief eiken zoals de spiegel Serenity.

Brengt de houten spiegel niet genoeg sfeer? Dan kun je ook een houten wandplank toevoegen. Een stoere wandplank van massief eiken past erg goed in een badkamer. De plank kun je bijvoorbeeld ophangen boven de wc. Dit is handig voor wc rollen en toiletartikelen. Ook kun je de wandplank naast het bad ophangen. Leuk voor decoratieve accessoires, maar ook handig om je badspullen neer te zetten.

Plachet badkamermeubel PureMatchend bij het badkamermeubel Pure is er ook een planchet voor onder je spiegel, waarop je je tandenborstel kunt plaatsen. Mocht je het kleiner willen aanpakken, dan kun je ook houten accessoires kopen. Denk aan een houten tandenborstelbeker, houten zeepbakje of een houten zeeppompje. Kleine details die wel degelijk sfeer met zich meebrengen.

Planten in de badkamer

Badkamermeubel eiken geoliedNaast hout kun je de natuurlijke sfeer in de badkamer vergroten met mooie planten. Zo kun je een grote plant naast de wastafel zetten. Of juist een klein plantje voor op het houten badkamermeubel. Een plant in combinatie met hout geeft een stoere look en is tegelijkertijd ook erg sfeervol. 

Lees ook onze blogpost: Duurzame houtimport groeit gestaagd.


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.