gratis bezorging of 10% ophaalkorting | snelle levering in 1-4 weken | showroom in Utrecht | 030 - 267 16 06

De DroomHout huisselectie eikenhout

De DroomHout huisselectie eikenhout

In deze serie van drie maak je kennis met de drie standaard houtsoorten van DroomHout, te weten eikenhout, notenhout en olijfessenhout. In deze ronde vertellen we je graag meer over eikenhout. Eiken (of eikenhout) is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eikenhout sterk en hard maar tevens toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. Er is groot verschil tussen het ene eikenhout en het andere. Tot de bekendste handelsgroepen horen:

Europees eiken: dit is het traditionele eikenhout waarvan onder andere klassieke eiken meubelen en beelden gemaakt zijn.

Amerikaanse wit eiken: is lichter van kleur.

Amerikaanse rood eiken: is rozer van kleur.

Eikenhout is er in vele kwaliteitssoorten die overigens niets zegt over de gebruikskwaliteit maar alles over de hoeveelheid knoesten en verkleuringen die in het eikenhout voorkomen. Bij DroomHout wordt voor alle meubels en maatwerken die van eikenhout gemaakt worden een mooie gemiddeld rustieke kwaliteit Europees eiken gebruikt. Deze gemiddeld rustieke kwaliteit eikenhout wordt gekenmerkt door een mooie natuurlijke tekening die het DroomHout eikenhout onderscheidt van alle meubels die niet van echt hout gemaakt zijn. Bij deze kwaliteit eikenhout kun je er overigens voor kiezen eventuele kleine scheurtjes of open noesten in het eikenhout open te laten (meest natuurlijk qua uitstraling) of te laten stoppen met een gelijkkleurig vulmiddel (meest praktisch). Voor de prijs maakt dit verder niet uit.

Op verzoek leveren je overigens ook graag de Amerikaanse variant eikenhout of meer of minder rustiek Europees eikenhout. Voor je gemak vind je in de DroomHout design studio diverse meubels en monsters die van dit gemiddeld rustieke eikenhout gemaakt zijn zodat je er goed een beeld van kan vormen.

Voor de standaardafwerking van eikenhout kun je kiezen uit een mattige blanke Skylt lak (laat de oorspronkelijke kleur van het onbehandelde eikenhout in tact en geeft een optimale bescherming), een white wash van Osmo (geeft het eikenhout een lichtgrijze tint en de nerven worden extra benadrukt) en een naturel hardwaxolie van Osmo (versterkt de natuurlijke kleur van het eikenhout en maakt je eiken meubel warmer qua uitstraling). Maar denk ook eens aan een afwerking met hoogglans witte lak waarbij de nerfstructuur goed zichtbaar blijft, adembenemend mooi en op verzoek goed te realiseren. De 4 cm dikke massieve panelen op de foto hierboven zijn overigens ook als kant en klare tafelbladen beschikbaar.

Ook heel actueel is oud eiken. Dit is gewoon hetzelfde eikenhout als beschreven maar dan in een verouderde variant. DroomHout maakt bijvoorbeeld hele robuuste eettafels van eikenhout van oude eiken balken die door weer en wind mooi vergrijsd en getekend zijn.

Lees ook onze blogpost: De DroomHout huisselectie olijfessen

Eiken DroomHout


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


De DroomHout huisselectie eikenhout