DroomHout op maat - creëer je eigen unieke tafel

DroomHout op maat - creëer je eigen unieke tafel
Enkele weken geleden wandelde Robert Jan onze showroom binnen met een bijzonder verzoek. Hij was op zoek naar een passend eikenhouten paneel voor een onderstel. Niet zomaar een eikenhouten paneel. Maar een passend tafelblad om zijn Rietveld tafel nieuw leven in te blazen. Daar helpen wij als DroomHout uiteraard graag bij! Wij hebben creativiteit hoog in het vaandel. Een designer tafel ontworpen door architect, meubelmaker en een ras Utrechter. Dat samen met een stukje DroomHout, hoe leuk is dat? DroomHout ontwikkelt zelf prachtige houten meubelen, deze worden bedacht en ontwikkeld in onze designstudio in Utrecht. Heb je zelf een item in huis wat je lief is en je graag een nieuw jasje wil geven? Hier helpt DroomHout jou graag bij. DroomHout op maat, bij jouw thuis. Zeker nu duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is dit een fantastische manier om te gebruiken wat je al hebt. Wellicht heb je een mooi pronk erfstuk maar is deze niet geheel je smaak. Of kan deze wel wat liefde gebruiken. Door een onderdeel te vervangen, is je item weer als nieuw. Dat wil je toch zelf? Robert Jan had een onderstel, inmiddels 30 jaar oud en zocht een nieuw blad. Zo gezegd, zo gedaan. Zie hier het mooie resultaat, een massief eikenhouten tafel, deels by DroomHout, deels by Robert Jan.

Een tafel met een verhaal, creëer jouw unieke houten tafel op maat

DroomHout op maat - eikenhouten panelen - blank eikenhout - tafel van hout by DroomHout
Een liefhebber herkent het meteen, de militaire tafel van Rietveld. Een échte klassieker in de designwereld. De designer tafel werd in 1923 ontworpen door Gerrit Rietveld. Oorspronkelijk voor een Katholiek Militair tehuis in Utrecht. Wat deze serie zo uniek maakt is dat Rietveld hier voor het eerst gebruik maakte van bouten en moeren in plaats van houten deuvels. Dit maakte deze serie, en zo ook deze tafel uitermate stevig. De tafel heeft kenmerkende vierkante dwarsliggers, uitgevoerd in diverse kleuren. Wist je bijvoorbeeld dat de originele, eerste versie een rood onderstel had?

Duurzaamheid - oud & nieuw komen samen in deze vintage tafel

DroomHout op maat - eikenhouten panelen - blank eikenhout - tafel van hout by DroomHout

Het onderstel, oorspronkelijk in de rode kleur werd opnieuw in gezet. Met een nieuw likje verf door de eigenaar. Maar het bestaande blad was inmiddels aan vervanging toe. Dus zocht Robert Jan een blad in de strakke stijl, om het originele ontwerp te honoreren. Een prachtig eikenpaneel, in blank eiken. Een eiken timmerpaneel van DroomHout wordt vervaardigd uit Europees eikenhout. Verkrijgbaar in 3 kwaliteiten zit er eigenlijk altijd een mooie optie tussen voor jouw unieke tafelblad. De keuze voor de AB kwaliteit was in dit geval logisch. AB eikenhout heeft een optimale uitstraling en strakke afwerking. Knoesten worden gestopt en de lamellen zijn mooi afgewerkt. Een passende keuze voor deze design eettafel. De keuze was een massief eikenhouten paneel in 18 mm. Qua maatvoering gekozen voor een formaat van 180 x 100 cm, vervaardigd uit een paneel van 244 x 122 cm. Dit betekent zelfs dat er nog een stukje overbleef. Leuk om te weten, rest hout mag mee. Zo kun je hier wellicht nog een paar mooie onderzetters of een snijplank van maken!

Eikenhouten panelen van duurzaam eikenhout voor ieder creatief project

Ga je graag zelf aan de slag? Dan ben je dus bij DroomHout zeker aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar moderne houten keukenfronten, een houten badkamermeubel. Of zoals Robert Jan aan de slag wilt met een designer tafel. DroomHout denkt graag met je mee. Onze eikenpanelen kunnen worden gebruikt voor prachtige originele projecten. Neem deze geweldige Rietveld klassieker. Hoe gaaf dat deze eikenhouten tafel nu weer jaren mee kan. Met een nieuw blad is de 30 jaar oude Rietveld eettafel weer helemaal als nieuw. Ook zo'n gaaf idee? Kom eens langs in onze designstudio in Utrecht.

Lees ook onze blogpost: Receptiemeubels op maat in Vondelparc

DroomHout op maat - Eikenhouten panelen - Blank eikenhout - Tafel van Hout by DroomHout

Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.