gratis bezorging of 10% ophaalkorting | snelle levering in 1-4 weken | showroom in Utrecht | 030 - 267 16 06

Hoe maak ik een moodboard?

Hoe maak ik een moodboard?

Zoveel moois, zoveel woonbladen, zoveel televisie programma’s.. zoveel aanbod! Hoe kom je er nu achter wat jouw stijl is! Wat past bij je gezinssituatie, wat past bij jouw woning, lichtinval en de smaak van zowel jou als je partner?! Heb je te maken met erfstukken of meubels waar je emotioneel aan bent gehecht? Wil je dat het huis ook leefbaar is, behalve dat het erg sfeervol uitziet?

Normaal zijn dit een aantal richtlijnen waar ik op let als ik een woning of werkruimte opnieuw ga inrichten & stylen. Ik vertaal de wensen van de klant naar een praktisch, leefbaar doch stijlvol interieur. Wil je zelf een moodboard maken?

Moodboard DroomHoutZorg voor een flinke stapel woontijdschriften in de stijlen die je aanspreken. Scheur alle beelden van interieurs, meubels of kleuren uit die je mooi vindt. Als je een hele stapel hebt uitgescheurd, ga je op een lege tafel alle afbeeldingen bij elkaar leggen. Als je bijvoorbeeld meerdere tafels hebt uitgescheurd, kies je er 1 uit.  Valt het je op dat je onbewust steeds dezelfde vorm of kleur hebt uitgescheurd? Vaak wel, let maar op! Haal de (achteraf) minder aansprekende afbeeldingen weg, net zolang tot je een mooie basis overhoudt (kijk ook eens op Pinterest.com voor veel woon-inspiratie).

Leg deze beelden naast elkaar en kijk wat je nog mist, een meubelstuk, een kleur of een accessoire, probeer een geheel te maken met de overblijvende beelden, als het goed is heb je nu één passend geheel! Plak dit op een groot vel papier. De stijl is nu duidelijk, nu de indeling nog. Hulp nodig? DroomHout & So!design helpen je graag verder met de indeling en de bijbehorende meubels op maat in elke gewenste stijl!

Tot volgende maand, dan tips over hoe je te werk kunt gaan als je besluit om je woning te gaan verkopen!

Met inspirerende groet,

Suzanne Oosterom

So!design

Lees ook onze blogpost: Beursverslag Maison & Object Paris.


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Hoe maak ik een moodboard?