#IKEAhack met hout

Jacques Mentrop

Van IKEA meubel tot JOUW meubel

Een IKEA meubel is een praktische basic in je huis.IKEA hack bureau omtimmeren DroomHout Wie heeft er niet iets van IKEA in huis? Velen gingen je voor om een IKEA meubel te hacken. Dit kan door een mooi houten paneel als bovenkant van het meubel te gebruiken, of het geheel te omtimmeren met massief hout. Dit kan met een nieuw IKEA meubel, maar nog beter is om je IKEA basics een tweede leven te geven. Zo kun je het vaak beschadigde bovenblad, door langdurig gebruik, vervangen door een mooi massief houten blad.

Welk hout gebruik je?

Wij houden van gemiddeld rustiek eiken, dit is mooi licht hout met een knoest hier en daar. Zo zie je een mooie tekening in het hout, niet te druk, niet te rustig. We gebruiken vaak 28 mm dik eiken, dit is een massieve maat die mooi past bij de dikte van het gebruikte IKEA materiaal. Vervolgens lakken we de panelen graag af met onze magische matte blanke lak. Deze lak behoudt de natuurlijke onbehandelde look van het eiken en beschermt het hout optimaal. 

Ik wil dit ook!

Wanneer je je IKEA meubel wil hacken op een low-budget manier, kun je bij ons het benodigde hout bestellen en halen. Je geeft ons de maten door van je bovenblad en wij zagen het op maat voor je. Zo betaal je alleen het hout dat je nodig hebt en zit je niet met resthout. Vervolgens kun je voor een mooie randafwerking schuren. Eventueel de knoesten stoppen als je dat mooi vindt of praktisch. Dan behandel je het paneel met olie of lak, ook de onderkant, om werking van het hout te voorkomen. Ook om werking tegen te gaan: laat je adviseren over versteviging aan de onderkant van je paneel. Vervang het IKEA bovenblad met het eiken paneel en TADAAAA je meubel is klaar! Klik HIER om standaard afmetingen te bestellen. 

Vind je dit teveel gedoe of heb je geen tijd? Bel of mail ons en we geven je een passende prijsopgave.

Bureau IKEA eiken DroomHoutIKEA Tv-meubel eiken DroomHoutIKEA bankje DroomHout eiken

 Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd