✓ gratis bezorging of 10% ophaalkorting ✓ snelle levering in 1-4 weken ✓ showroom in Utrecht ✓ 030 - 267 16 06

Industriële tafel met Red Cedar boomschijf

Industriële tafel met Red Cedar boomschijf

Het verhaal van een prachtige boomschijf van de Thuja Plicata (Western Red Cedar) boom die de perfecte eigenaar vond. 

Van boomschijf tot idee

Red cedar tafel DroomHoutMaandenlang stond deze prachtige boomschijf onder de trap bij DroomHout in de fabriek, totdat onze eigen creatieve Timbert Lyssen aan de bel trok. Timbert had al helemaal een idee hoe deze boomschijf tot zijn eetkamertafel omgetoverd kon worden.Hij zag het helemaal voor zich, industriële verroestte poten in combinatie met een robuuste boomschijf (behandeld met een blanke zijdeglans lak).

Van idee naar tafel

Ideeën werden werkelijkheid, Timbert nam de plak mee naar huis en werkte zijn idee uit. Deze plak (met een diameter van 80 cm, een gemiddelde dikte van 9 cm en een gewicht van 15 - 20 kg) had een goede ondersteuning nodig, maar het moest wel in de industriële stijl van Timbert passen. Timbert wist bij een lokale ijzerhandelaar drie standaard bureaupoten op de kop te tikken. Deze poten heeft hij met afbijt behandeld en vervolgens laten verroesten, zodat de kleuren van de poten overeen kwamen met de rode tinten uit de boomschijf.

Na enkele dagen kon Timbert eindelijk de poten onder zijn prachtige blad zetten en hieronder vind je het resultaat:Red Cedar DroomHout

 

Red Cedar DroomHout

 


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Industriële tafel met Red Cedar boomschijf