✓ gratis bezorging of 10% ophaalkorting ✓ snelle levering in 1-4 weken ✓ showroom in Utrecht ✓ 030 - 267 16 06

Mooi maatwerk in Amsterdam Oud-Zuid

Mooi maatwerk in Amsterdam Oud-Zuid

Een dikke plak Iroko van honderden jaren oud

Tafel Iroko boomstamblad op maat DroomHoutVoor Jesse en Esmée was de gang naar DroomHout een ware verrassing. Niet vermoedend dat eigenlijk alles mogelijk was wat ze in hout konden bedenken, werd een prachtig plan gemaakt voor hun nieuwe huis. Jesse en Esmée betrokken in Amsterdam Oud-Zuid een werkelijk fantastische villa met vrij uitzicht op veel groen en water. Op het moment dat ze DroomHout 'ontdekten' waren zeeigenlijk al in een behoorlijk vergevorderd stadium van een enorme verbouwing maar een paar belangrijke 'punten op de i' moesten nog gezet worden in de vorm van mooie massief houten tafels op maat.

Tafels op maat met een prachtig verhaal

Iroko tafel maatwerk DroomHout boomstambladEsmée had tijdens haar vele omzwervingen op zoek naar mooie materialen bij een veiling een honderden jaren oude schijf iroko op de kop getikt. Het in de verte op teak lijkende Iroko is een prachtige en exotische hardhoutsoort uit Afrika. De boom waaruit deze plak ooit gezaagd werd moest, aan de vele jaarringen af te leiden, minstens honderden jaren oud zijn geweest. Esmée bedacht een geweldig plan om dit fraaie 'erfstuk van de natuur' een tweede leven te gunnen, ze besloot de gedreven meubelmakers van DroomHout er een comfortabel bureau van te laten maken. Voor dit doel koos DroomHout een drie-potig onderstel van nieuw iroko hetgeen met z'n strakke vormen een doordacht contrast vormt met het grillig gevormde 10 cm dikke massieve blad. Een afwerking met naturel hardwaxolie geeft het blad een mooie warme uitstraling.

En dan was er nog de keuken...

Ook daar ontbrak nog een belangrijk onderdeel als aanvulling op de reeds aanwezige hardhouten keukenmeubels. Gekozen werd hier voor eikenhout met natuurlijke afwerking in combinatie met een zwart gespoten stalen frame. Het ontwerp kwam tot stand in goed overleg met Jesse en Esmée, in diverse rondes werd hun droomtafel op papier gerealiseerd. Samen met een bijpassende bank maakt deze royale eettafelset deze grandioze leefkeuken helemaal af. DroomHout vond het een eer en genoegen de kroon op het werk te mogen zijn. Lees ook onze blogpost: DroomHout op trouwlocatie.

Keukentafel op maat DroomHout


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Mooi maatwerk in Amsterdam Oud-Zuid