Prachtig duurzaam Dutch Design

Prachtig duurzaam Dutch Design

Salontafel eiken Hairpin hergebruikt houtDit is nu echt wat we DroomHout noemen. Het design klopt als een bus natuurlijk maar dat niet alleen. Deze salontafel is ook nog eens gemaakt van hergebruikt eiken. Dit eikenhouten blad wordt samengesteld van restdelen die we overhouden in de productie van onze andere meubels. 

Hergebruik van hout

Heel vroeger gooiden we de delen die we overhielden gewoon weg. Daar werden dan wel pellets (van die kleine houtbolletjes voor in kachels) van gemaakt maar dat was het dan. Later verkochten we ons resthout ook als haardhout, doen we nog steeds maar geeft toch nog niet zo'n voldaan gevoel. En nu maken we er gewoon iets nieuws van. Mooi hergebruikt eiken, ultiem duurzaam dus.

Salontafel van resthout

En de kwaliteit? Die is gewoon top. Om het blad van je salontafel te maken, verlijmen we de mooie brede doorlopende delen aan elkaar, watervast en onder hoge druk. We doen zelf de selectie van het hout dus de 'compositie' van het blad is schitterend. Tot slot frezen we een ronding aan de hoeken van ca 25 mm en werken we af met een hele goede matte blanke lak. Et voilá, Salontafel eiken Hairpin is een feit. Vanaf nu te koop bij DroomHout en ook maatwerk mogelijk.


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.