Scandinavisch interieur bij jou thuis

Scandinavisch interieur bij jou thuis
Scandinavisch interieur - DroomHout

Klaar met de chaos in je huis? Ga voor een Scandinavisch interieur! Deze interieurstijl is geliefd om zijn rustige kleurenpallet, minimalistische invulling en veel licht gebruik. Wij zijn al fan en jij straks ook! 

Wat is Scandinavisch wonen? 

In Scandinavië is het vroeg donker en kennen ze per dag sowieso weinig zonuren. Niet zo gek dus dat ze juist in huis voor een licht interieur kiezen. De basis van een Scandinavisch interieur wordt gevormd door lichte aarde tinten, bijvoorbeeld wit en beige en veel licht. De muren zijn doorgaans wit geschilderd. Wist je trouwens dat er niet één wit bestaat? Wit kent vele gezichten en door de juiste ondertoon te kiezen passend bij jouw ruimte krijgt het meteen een warme uitstraling. Sta je op ’t punt een muurtje te witten? Neem eerst dus even bij de bouwmarkt wat staaltjes ‘wit’ mee en ervaar thuis direct het verschil. Vanaf nu is RAL 9010 niet meer de standaard, deal? 

Deze al gespot: tafel eiken DREAUM Bellissima 

 

scandinavisch interieur inspiratie | DroomHout

5 tips voor een Scandinavisch interieur 

  1. Ga voor WIT! En dan met name voor witte muren. Breng een bezoekje aan de bouwmarkt of Action (lekker budgetproof) en sla alle benodigde verfspullen in. Het kost je misschien even een paar uurtjes werk, maar dan heb je wel een mooi wit canvas. Vanuit hier kun je je geliefde Scandinavische interieur verder gaan opbouwen. 
  2. Hout mag binnen de Scandinavische woontrend zeker niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi lichteiken eettafel met smalle poten of designkast. Heb jij even geluk dat wij bij DroomHout, hoe kan ’t ook anders, dingen van eikenhout maken. Wij helpen je maar al te graag je Scandinavische woondroom waar te maken. Naast onze hardlopers, bijvoorbeeld tafel eiken DREAUM Forcina, maken we ook eiken houten meubels op maat. Heb je dus een tafelmodel in je hoofd wat je in de bekende woonwinkels nergens kunt vinden? Geen probleem, contact ons en we maken het met liefde voor je! 
  3. Design. In Zweden en Noorwegen zijn ze er dol op. Of het nu om een designlamp gaat of kekke eetkamerstoelen, een Scandinavisch interieur is niet compleet zonder minimaal één designmeubel. Dat wordt even goed sparen, maar dan hoor je er helemaal bij! Bij DroomHout verkopen we de designmerken Mobitec, Zuiver, Dutchbone en Tower Living. 
  4. Groen is wat er voortaan bloeit in je huis. Ga voor een paar mooie groene planten. Door te kiezen voor grote hoge planten benadruk je de ruimte boven je. De Strelitzia nicolai is er bijvoorbeeld zo’n eentje. Heb je voldoende licht in je keuken, dan is het leuk om daar ook een groen hoekje te creëren! Zet een leuke hangplant op een houten schap. Een paar leuke HK Living mokken ernaast en een nieuw minimalistisch hoekje is gecreëerd.
  5. Less is more. Of ga voor een minimalistisch ronde eettafel met ranke poten. En kies voor eenheid in je accessoires.  Een veel voorkomende trend is de gallery wall. Hang een aantal posters in hetzelfde kleurthema aan de muur. Stop ze in een lichte (houten) lijst en hang ze goed uitgemeten op. Verder is het leuk om met natuurlijke materialen te werken. Denk aan palmgras en vazen en borden van keramiek.

 


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.