Tafel op maat? Ga voor Deens ovaal

Tafel op maat? Ga voor Deens ovaal

In een wereld waarin personalisatie en unieke ontwerpen. Hoog in het vaandel staan. Zijn op maat gemaakte meubelstukken een trend geworden. Een recente klant van ons besloot om een tafel op maat te laten maken. Gemaakt van prachtig 40 mm eikenhout. Met een 30 graden facet randafwerking en een upcoming Deens ovale vorm. In deze blogpost delen we het inspirerende verhaal van deze klant. Met daarbij de voordelen van het kiezen voor een op maat gemaakt meubelstuk.

Houten eettafel op maat

Onze klant had als liefhebber van eigentijds design. De wens om een tafel te hebben die niet alleen een statement zou maken in hun interieur, maar ook perfect zou passen bij hun persoonlijke smaak en levensstijl. Ze kozen voor eikenhout van 40 mm dikte. Vanwege de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van het materiaal. Oftewel een tafel die jaren lang mee gaat. Om de natuurlijke kleur van het eikenhout te benadrukken. Is de tafel afgewerkt in warm eiken. Een diepere eiken kleur die warmte toevoegt aan het interieur. In het geval van onze klant combineert het warm eiken dan ook perfect met de warme houten vloer. 

Kies voor 30 graden facet

Maar een eikenhouten tafel is op zichzelf niet zo spannend zou je zeggen. Daar is waar de 30 graden facet randafwerking in het spel komt. Deze type randafwerking voegt een verfijnd en elegant detail toe aan het ontwerp. Deze subtiele helling van de randen creëert een lichte en luchtige uitstraling, terwijl het tegelijkertijd een speels contrast biedt met de robuustheid van het eikenhout. Het resultaat is een tafel die zowel eigentijds als tijdloos is. Een perfecte harmonie tussen modern en klassiek. Waarbij de kwaliteit van 40 mm eikenhout behouden is. In combinatie met een slanker ogende tafel. Er is dan ook bewust gekozen om niet te kiezen voor een slanker ogende verjongde rand. Een 30 graden facet randafwerking geeft namelijk nog een speelse knipoog naar het 40 mm dikke eikenhouten blad.

Deens ovale eettafel

De keuze voor een Deens ovale vorm is een gedurfde en trendy stap. Deens ovale tafels zijn bezig met een opmars in de interieurwereld. Vanwege hun zachte en organische vorm. Ze brengen een gevoel van dynamiek en beweging in de ruimte. Waardoor een interessant visueel element ontstaat. Bovendien biedt een Deens ovale tafel meer flexibiliteit. Bij het plaatsen van stoelen. Naast het esthetische aspect bood de keuze voor een op maat gemaakte tafel ook praktische voordelen. De klant kon de afmetingen volledig aanpassen aan hun specifieke behoeften en beschikbare ruimte. Hierdoor was de tafel perfect op maat gemaakt en paste hij naadloos in hun interieur, waardoor elke centimeter optimaal werd benut.

Waarom een tafel op maat?

Het verhaal van deze klant illustreert de schoonheid en voordelen van het kiezen voor een op maat gemaakt meubelstuk. Een eikenhouten tafel op maat biedt niet alleen de mogelijkheid om je eigen stijl en smaak te weerspiegelen, maar ook om functionaliteit en persoonlijke behoeften te integreren in het ontwerp. Het resultaat is een uniek meubelstuk dat perfect past bij jouw interieur en levensstijl. Dus, als je op zoek bent naar een statement piece dat zowel stijlvol als functioneel is. Overweeg dan om te investeren in een op maat gemaakte tafel zoals die van onze inspirerende klant. Kom dus snel even langs in de showroom. Om te kijken wat allemaal mogelijk is. Om jouw droomtafel te realiseren. 


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.