Gratis interieuradvies

Leuk dat je wilt langskomen om onze mooie spullen in het echt te zien. Plan direct je gratis interieuradvies bij één van onze interieur-experts in. Je bent dan direct aan de beurt en we nemen alle tijd voor je. Van harte welkom!

Plan direct je advies!

IKEA keuken hack helder uitgelegd

Een IKEA keuken hack, wat is dat?

Keukenfronten IKEA keuken hack - DroomHout

Een IKEA keuken hack is een keuken bestaand uit kastjes van IKEA met keukenfronten van een ander merk. Heel populair daarbij zijn keukenfronten van hout. Een IKEA keuken hack geeft je keuken een luxe en natuurlijke uitstraling terwijl de basis eigenlijk heel simpel en voordelig is. Zo creëer je een luxe design-keuken met een hoogwaardige uitstraling voor relatief heel weinig geld. Gewoon super slim dus, zo'n IKEA keuken hack.

Waar koop ik een IKEA keuken hack?

Gewoon bij DroomHout dus. DroomHout maakt de mooiste massief houten keukenfronten van Nederland. Zeer luxe en natuurlijk qua uitstraling maar toch zeer betaalbaar. Bij DroomHout maken we keukenfronten voor eigenlijk alle merken keukens. En dus ook voor alle keukenmodellen van IKEA. Het meest populair is de IKEA METOD keuken als basis. Onze massief houten keukenfronten hebben exact dezelfde dikte en afmeting als de originele IKEA keukens dat hebben. Je kan dus je originele IKEA fronten gewoon één op één vervangen door de mooie massief houten fronten van DroomHout. Dit geldt zowel voor een nieuwe keuken als voor een bestaande keuken.

IKEA keuken hack - plan van aanpak

Maar hoe werkt dat dan, zo'n IKEA keuken hack? We leggen het je uit.
1) Je bestelt eerst bij IKEA een nieuwe keuken. Alleen laat je dus de fronten weg. Dat kan heel gemakkelijk hoor. Een IKEA kastje is namelijk gewoon een verzameling onderdelen waarvan je zonder enig probleem het front niet mee bestelt. En ook als je live in een IKEA vestiging je bestelling doet of via het online IKEA keukenteam dan vindt men dat helemaal prima.
2) Met je IKEA keukenplan ga je naar DroomHout en wij regelen de rest. Doordat wij heel veel keukenfronten maken voor alle type keukens weten we precies wat je nodig hebt. We kennen de standaardmaten van IKEA en we weten welke uitsparingen nodig zijn. Zo past jouw massief houten keukenfront altijd precies. Je klikt ze er zo op. Een uitgebreid stappenplan voor je IKEA keuken hack lees je hier.

Houten fronten in mijn keuken, gaat dat wel goed?

Keukenfronten IKEA keuken hack - DroomHout

Jazeker, heel goed zelfs. Doordat we onze keukenfronten goed beschermen met olie of met lak krijg je eigenlijk nooit problemen. Deze olie of lak beschermt super goed tegen eventueel vocht wat je tijdens het koken nog wel eens kan hebben. Of de damp van de vaatwasser. Deze olie of lak vormt een goede coating tegen luchtvochtigheid en maakt dat je keukenfronten van massief hout altijd mooi stabiel en recht blijven. Waarbij de basis natuurlijk altijd het gebruik van goed en verantwoord hout is. Omdat we bij DroomHout zelf ons hout inkopen en zelf onze houten panelen maken, mag je dus een topproduct verwachten. Tot slot kunnen we in de achterzijdes van de keukenfronten een stukje metalen backing infrezen. Goed hout, goede coating en een goede backing zorgen ervoor dat je houten keukenfront 100% recht en maatvast blijft.

Houtsoorten voor IKEA keuken hack

De meest gebruikte houtsoort is eikenhout. Ons Europese eikenhout komt uit de diverse landen van het Europese continent en heeft eenzelfde mooie rustige structuur en tekening. Eikenhout voor keukenfronten is zo populair om twee redenen. Ten eerste is eikenhout een mooie stabiele hardhoutsoort met een fantastische prijs-/kwaliteitverhouding. Ten tweede kan je eikenhout in heel veel verschillende kleuren en tinten afwerken. Wij hebben wel meer dan 30 kleuren voor je. Naast gewoon naturel natuurlijk want dat is nog altijd een van de meest verkochte 'kleuren'. Daarnaast maken we bij DroomHout ook keukenfronten van ander hout. Denk aan bijvoorbeeld notenhout of essenhout. Maar ook alle andere houtsoorten op aarde. Zolang het maar goed en verantwoord hout is, maken wij er keukenfronten van. In onze design studio in Utrecht kan je trouwens al deze houtsoorten en afwerkingen goed live bekijken.

IKEA keuken hack - welke kleur kies je?

Zoals gezegd kan je je IKEA houten keukenfronten bij ons in wel ruim 30 kleuren bestellen. Het meest populair is de afwerking met matte blanke lak. Deze lakafwerking die je bijna niet ziet, geeft je houten IKEA keukenfront een hele fijne natuurlijke uitstraling. De kleur van onbehandeld maar met de voordeling van optimale bescherming dus. Ook populair zijn de afwerkingen "wit eiken", "grijs eiken", "donkerbruin eiken" en "zwart eiken". Je kan dus je keuken precies die look en sfeer geven die je voor ogen hebt. En wil je de kleuren dus even in het echt zien? Dat kan in onze design studio. We denken graag met je mee en adviseren je wat het best in jouw keuken gaat passen.

Voor zowel je nieuwe als voor je bestaande IKEA keuken

Als je al een keukenopstelling van IKEA hebt staan dan kan je de IKEA keuken hack ook gewoon toepassen. Het handige van een bestaande situatie is dat alle maten en hoeken al bekend en uitgerekend zijn voor je. Je hoeft alleen maar de maten door te geven aan ons en we gaan voor je aan de slag. Of je levert simpelweg alle bestaande fronten bij ons in zodat we ze één op één voor je namaken. Zo weet je altijd zeker dat het past.

Waarom nu juist een IKEA keuken hack van DroomHout?

Je bent natuurlijk vrij om te kiezen waar je je fronten haalt maar samenwerken met DroomHout heeft drie grote voordelen:
1) wij maken zelf onze panelen en leveren dus de hoogste kwaliteit. Dat komt omdat we zelf het hout kopen, dat zelf selecteren en het hele productieproces zelf in de hand hebben. Terwijl je nog steeds zeer betaalbare keukenfronten mag verwachten.
2) wij gebruiken hele mooie brede lamellen en dat geeft die prachtige uitstraling. Niet alleen zijn onze lamellen veel breder dan die smalle dunne latjes die je gemiddeld in de markt tegenkomt. Ook laten we de nerf nog eens mooi doorlopen in alle fronten. Super gaaf!
3) je wordt bij ons tijdens het hele proces goed geholpen en begeleid. Daardoor is het inmeten een fluitje van een cent en hou je de kosten lekker laag. In onze design studio hebben we diverse voorbeelden die je kan zien en helpen we je graag.

Keukenfronten IKEA keuken hack - DroomHout


Overweeg je zelf ook zo'n IKEA keuken hack? Laat hieronder gerust wat gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier