Keukenblad van notenhout

Keukenblad van notenhout

Keukenblad van notenhout

Keukenblad van notenhout - DroomHout

Wij krijgen de vraag wel vaker: kan ik mijn massief houten keukenblad ook van ander hout dan eiken maken? In deze blogpost nemen we je mee naar de prachtige keuken van Frits en Dörte uit Naarden. De wens was helder: Frits en Dörte wilden voor een wat donkerder houtsoort kiezen om wat meer warmte in de keuken te brengen. Voor dat doel werd een afspraak gemaakt in de DroomHout design studio. Daar hebben we heel veel verschillende soorten hout die je kan bekijken, aanraken en combineren. In onze stalenkast met houtsoorten staan vooral veel verschillende kleuren eiken. Eiken is nu eenmaal een hele fijne hardhoutsoort voor je keukenblad om in je keuken te gebruiken. Het heeft een vriendelijk prijspunt en de keuze in kleuren is dus enorm. Maar het oog van Frits en Dörte viel op iets anders: Amerikaans notenhout. Kan dat?

Keukenbladen in alle houtsoorten

En dat is dus waarom je met DroomHout zaken doet. Behalve houten keukenfronten maken wij keukenbladen in alle houtsoorten op aarde. Duurzaam en verantwoord, dat natuurlijk wel. Naast een enorme collectie kleuren eiken keukenbladen maken we ook massief houten keukenbladen van notenhout. Amerikaans noten wel te verstaan wat een hele mooie rustige 'tekening' heeft.

Keukenblad 40 mm noten

Keukenblad van notenhout - DroomHout

Omdat in deze keuken niet alleen een kastenblok bedekt moest worden maar er ook een bardeel gewenst was, werd gekozen voor een noten keukenblad van maar liefst 40 mm dikte. Volmassief zodat het een lekker mooi stevig geheel zou zijn. En een lust voor het oog want door het massieve karakter straalt dit keukenblad een zeer hoge kwaliteit uit. Het is op de foto's niet zo heel goed te zien maar mooi detail is dat de omlijsting van de kastenwand in hetzelfde notenhout werd uitgevoerd voor optimale match. Dat geeft een prachtige balans in de ruimte.

Keukenblad van hout met bargedeelte

Gekozen werd voor een comfortabele afmeting van 250 x 100 cm. Dit maakt dat er naast het ledenblok van 90 cm breed nog een bardeel van maar liefst 160 cm breed overblijft. Royaal genoeg voor 4 comfortabele barkrukken en voldoende ruimte om met 4 personen lekker te eten of te borrelen dus. Aan een van de zijkanten loopt het notenhouten keukenblad mooi door naar de grond. De hoekverbinding werd in verstek uitgevoerd zodat het een mooi geheel is. En de nerfrichting loopt natuurlijk door voor een optimaal effect.

Keuken met openhaard

Frits en Dörte vonden het supergaaf om ook een openhaard in de keuken te plaatsen. De warmte, de sfeer, lekker naar de vlammen kijken. De wens was een gashaard maar daarbij ontstond tevens de vraag: kan dat wel? Kan je een houten aanrechtblad naast een openhaard plaatsen? Een hele goede vraag omdat hout en warmte van nature een wat spannende relatie hebben. Samen met de experts van DroomHout werd precies de juiste afstand bepaald tussen haard en blad zodat het goed zou gaan. En het houten keukenblad werd van een extra sterke coating voorzien. Niet alleen handig voor de haard maar ook super makkelijk in gebruik. Het noten keukenblad is nu super krachtig beschermd tegen warmte en gebruik zodat het heel lang mooi blijft.

Lees ook onze blogpost: Tafel op maat van Amerikaans notenhout

Keukenblad van notenhout - DroomHout
Keukenblad van notenhout - DroomHout

Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.