Vierkante eettafel voor 8 personen op maat

Vierkante eettafel voor 8 personen op maat

Vierkante eettafel van massief hout

Vierkante eettafel 8 personen op maat - DroomHout

Remon stuurde ons recent deze toffe foto's van zijn nieuwe DroomHout tafel. Deze vierkante eettafel liet hij speciaal op maat bij ons maken. De tafel heeft een symmetrische zwart metalen kruisonderstel. Maar dan met een vierkant blad. Remon wilde vooral meer gezellige ruimte aan zijn tafel en daar is een vierkante tafel natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Voor een wat groter gezin of mensen die vaak eters hebben is een vierkante setting ideaal. Je zit als het ware 'rond' maar dan met het gemak van vierkant.

Vierkante tafel voor 8 personen

Vierkante eettafel 8 personen op maat - DroomHout

De wens van Remon was om met in ieder geval 8 personen royaal te kunnen tafelen. Wat je dan vaak als uitgangspunt kan nemen is hoeveel ruimte je per persoon nodig denkt te hebben. Deze 'personal space' varieert doorgaans tussen de 60 en 70 cm. Bij 60 cm kan je lekker veel stoelen om je tafel kwijt en zit je toch nog steeds voldoende ruim. Wil je wat royaler zitten en wat minder dicht op elkaar dan kies je voor meer richting de 70 cm zitruimte. Een en ander hangt natuurlijk ook af van je type stoel. Kies je stoelen met of zonder armleuning. Bij Remon is gekozen voor een afmeting van 140 x 140 cm. Een lekker ruime vierkante eettafel voor 8 personen dus.

Vierkante tafel met middenpoot

Bij vierkante tafels is een middenpoot tegenwoordig heel populair. Deze heeft als voordeel dat je aan de buitenzijdes geen poten tegenkomt Dat geeft een fijn gevoel van vrijheid en je kan je stoelen inderdaad neerzetten waar je wilt. En heb je heel veel eters dan kan je zelfs nog op de hoek zitten ook. Alternatief is een vierkante tafel met vier poten op de hoeken.

Vierkante tafel van hout

De specificaties van de vierkante tafel van Remon die je op de foto's ziet zijn als volgt. Voor het massief houten blad werd gekozen voor 40 mm dik Europees eiken met mooie brede en doorlopende lamellen. Dit geeft het blad al zijn rijke uitstraling. Dit beeld wordt verder versterkt door een afwerking met 'warm eiken' te kiezen. Dit is een behandeling met naturel olie die de tekening van het hout nog extra benadrukt. Voor het onderstel pakten we het frame van ronde eettafel Giro die standaard bij ons in de collectie zit. Een beetje van DroomHout en een beetje op maat dus. Remon is er in ieder geval super blij mee. Eet smakelijk Remon!

Vierkante eettafel 8 personen op maat - DroomHout
Lees ook onze blogpost: Steigerhouten tafelblad in modern jasje.

2 reacties


  • DroomHout

    Hi Ingeborg, mooi is deze tafel geworden hé? Het is maatwerk, dat betekent automatisch dat de prijzen variëren op basis van jouw wensen. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We zijn dagelijks bereikbaar via telefoon en whatsapp. Voor meer eettafel inspiratie en DroomHout mogelijkheden; https://www.droomhout.nl/collections/eettafels


  • Ingeborg Leijs

    Wat een prachtige tafel. Was is de prijs hiervan?


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.