Hoeveel stoelen passen er aan mijn eettafel?

Nieuwe eettafel kopen

Industriële eettafel DroomHout

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan ben je bij DroomHout aan het juiste adres. Onder de merknaam DREAUM maken we in onze fabriek in Utrecht de mooiste eettafels. Handgemaakte tafels afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Hoe fijn is dat! Wat vind je bijvoorbeeld van deze supergave industriële eettafel op de foto hiernaast? Deze is ook te gebruiken als vergadertafel trouwens. De mooie tafel op de foto heeft een blad van maar liefst 5 cm dik met lekkere robuuste tafelpoten. Ook in massief eiken.

Standaardmaten eettafel 

Sta je op het punt om een nieuwe eettafel aan te schaffen dan is het raadzaam om je goed te laten adviseren. Denk aan de grootte van de ruimte, het gewenste formaat van de tafel en hoeveel zitplekken je nodig hebt. Al eens aan een vierkante eettafel gedacht? Helemaal hip en van deze tijd.  Om je een beter beeld te geven hoe groot je tafel concreet moet zijn voor het aantal stoelen hebben we de standaardmaten voor je uitgeschreven. Let op: dit zijn richtlijnen, voel je natuurlijk altijd vrij om er van af te wijken. Het formaat van je stoel en de positie van de tafelpoten spelen uiteraard ook een belangrijke rol of iets wel of niet past. En bij ronde tafels is ook de hoogte van je tafel van belang. De standaardhoogte van een eettafel varieert doorgaans zo tussen de 76 en 80 centimeter. En een stoel met armleuningen neemt meer ruimte in dan een slanker model. 

Hoeveel stoelen passen er aan mijn eettafel - DroomHout

Basisafmeting rechthoekige eettafel 

  • 120 x 80 cm (4 personen)
  • 140 x 80 cm (4 personen)
  • 160 x 90 cm (6 personen)
  • 180 x 90 cm (6 personen)
  • 200 x 100 cm (8 personen)
  • 220 x 100 cm (8 personen)
  • 240 x 100 cm (10 personen) 

Maar er is meer mogelijk! Heb je al eens gedacht aan een ronde eettafel? Door de ronde vorm zit je gezellig in een kring aan tafel waardoor je elkaar beter kunt zien en gezellig lang kunt tafelen. Bij DroomHout verkopen we verschillende standaardmaten voor ronde tafels. De maten variëren van 110 cm (4-5 personen) tot 170 cm (6-8 personen). Maar wil je andere maten dan maken we die ook voor je.

Ronde eettafel - setting met stoelen - DroomHout

Mobitec designstoelen

Eettafel Mobitec Core - DroomHout

Mobitec. Dit van oorsprong Belgische merk produceert sinds 1990 stoelen en tafels van hoogwaardige kwaliteit. De keuze is enorm. De stoel is namelijk volledig zelf samen te stellen. Van onderstel tot bekleding, er zijn wel 100.000+ samenstellingen mogelijk. Bij DroomHout verkopen we naast Mobitec ook de merken DREAUM, Zuiver, Dutchbone, Tower Living en Keijser en Co. In onze design studio hebben we een groot deel van de collectie staan. Maak een afspraak voor advies of kom tijdens openingstijden langs om de collectie zelf te ervaren. Liever online shoppen? Geen probleem! Alle items zijn ook via onze website verkrijgbaar en worden gratis bij je thuis bezorgd. Tot snel!