gratis bezorging of 10% ophaalkorting | snelle levering in 1-4 weken | showroom in Utrecht | 030 - 267 16 06

Onderhoudsadvies steigerhouten tuinmeubels

Onderhoudsadvies steigerhouten tuinmeubels

Tegenwoordig zijn ze in vrijwel iedere tuin terug te vinden, de steigerhouten meubels. Maar hoe onderhoud je deze meubels nu het beste?

In deze blog leggen wij je uit wat je het beste kunt doen om jouw steigerhouten meubels voor in de tuin een zo lang mogelijke levensduur te laten hebben.

Onderhoud steigerhouten meubels DroomHoutSteigerhouten meubels zijn er in alle soorten en maten, van prachtige tuintafels van steigerhout tot riante loungebanken van steigerhout. Er zijn veel verschillende meningen over hoe de tuinmeubels van steigerhout nu het beste kunnen worden onderhouden. In deze blog adviseren wij je op basis van onze jarenlange ervaring met meubels van steigerhout.

Je kunt de steigerhouten tuinmeubels gedurende het hele jaar buiten laten staan. Belangrijk hierbij is dat de zon en de wind goed bij het meubel kunnen komen. Hoewel het soms wel eens anders lijkt, valt er in Nederland maar liefst ca 93% van de tijd geen neerslag, zo kan het hout op een natuurlijke manier drogen en werken. Ook in de winter kun je de meubels beter niet afdekken met een zeil of iets dergelijks, zo ontstaat vaak een een zeer vochtig miniklimaat waardoor de meubels juist vochtiger blijven dan als je ze niet afdekt. Ook is het aan te raden de meubels niet op een vochtige ondergrond te zetten maar op een ondergrond die goed kan drogen, eventueel kun je nog extra stukjes kunststof onder de poten plaatsen.

Is je steigerhouten meubel behandeld met een beits of buitenlak dan is het aan te raden dit om het jaar goed bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je meubel er mooi strak uit blijft zien en het zal de levensduur verlengen.

Lees ook onze blogpost: Hoekbank van steigerhout op maat

Steigerhouten meubels onderhoud DroomHout


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Onderhoudsadvies steigerhouten tuinmeubels