Een blijvende trend: de notenhouten eettafel

Een blijvende trend: de notenhouten eettafel

Lichte eiken eettafels waren een lange periode helemaal hip. Toch zie je dat notenhouten eettafels ook steeds meer terugkomen. Eigenlijk een trend die nooit weg is geweest. En terecht, want notenhout is eigenlijk gewoon onmisbaar in je interieur. Het is sfeervol en geeft een knusse en warme look in huis. 

Notenhouten eettafels

Dat wij bijna al onze eettafels maken van prachtig duurzaam eikenhout, wist je natuurlijk al. Maar weet je ook dat al onze tafels in notenhout gemaakt kunnen worden? Notenhout is echt een prachtig materiaal om mee te werken en heeft een warme en luxe uitstraling door de prachtige nerven die in het hout zitten. Het hout oogt robuust en grof voordat het bewerkt wordt. Maar na alle bewerkingen krijgt het hout een klassieke, strakke en moderne uitstraling. Notenhout is kwalitatief gezien nóg weer een stuk sterker dan eikenhout. En eikenhout is al ontzettend sterk, kun je nagaan. Jouw notenhouten tafel gaat dus net even wat langer mee. Om het hout extra te beschermen tegen invloeden van buitenaf, wordt het hout zorgvuldig afgewerkt met een speciale naturel olie. De olie accentueert de diepe kleuren en de mooie tekening van het notenhout. Bij DroomHout kies je jouw perfecte notenhouten eettafel van hoogwaardige, duurzame én eerlijke kwaliteit. Benieuwd naar een aantal voorbeelden van onze collectie notenhouten eettafels? Lees dan even verder... 

Notenhouten eettafel Kyoto 

Op zoek naar een eettafel met slank design maar wel met een massief houten tafelblad? Dan is notenhouten eettafel Kyoto een hele goede keuze. Met liefde gemaakt door DroomHout. Deze prachtige tafel is gemaakt van verjongd eersteklas notenhout en het tafelblad is behandeld met een naturel olie. Met deze afwerking komen de diepe kleuren en de tekeningen in het hout prachtig tot zijn recht. Over de olie is een matte blanke lak aangebracht, welke een stevige beschermlaag biedt tegen invloeden van buitenaf. Eettafel Kyoto is gemaakt in onze eigen fabriek. Benieuwd naar al onze andere tafels die kunnen worden gemaakt met notenhout? In onze designstudio in Utrecht kunnen wij je voorzien van advies en kun je lekker inspiratie komen opdoen.

Bijzettafel Madrid in notenhout 

De bijZettafel Madrid is echt een top ontwerp van DroomHout. Deze Z-tafel is gemaakt van 40 mm dik Amerikaans noten en heeft een hoogte van 45 cm. Deze hoogte maakt dat je de bijzettafel ook als extra zitplek kunt gebruiken. Handig dus, de bijZettafel Madrid kan dus gebruikt worden als bijzettafel maar ook als kruk om even bij te schuiven als je bezoek hebt. De Z-kruk in noten heeft een finishing van matte blanke lak, dus je kunt gewoon je drankje erop zetten, of die mooie vaas met bloemen. 

Tafel Dutchbone Malaya 

DroomHout heeft een ruime collectie aan te gekke eettafels van het fijne merk Dutchbone. Wat vind je van eettafel Malaya van Dutchbone? De tafel is geïnspireerd op de middeleeuwse stijl. Bijna een architectonisch hoogstandje. Vind je ook niet? En moet je die poten eens zien. Daar is echt over nagedacht. Omdat het onderstel naar binnen staat, zul je nooit last hebben van de poten en kun je overal plaatsnemen. Deze prachtige tafel is afgewerkt met walnoten fineer. Het blad zelf is gemaakt van MDF en heeft een stompe ovale vorm. De noten eettafel is verkrijgbaar in de maat 180 x 90 x 74 cm (l x b x h).

Meer inspiratie opdoen? Bekijk onze gehele collectie aan notenhouten én eikenhouten eettafels. Of lees onze blogpost: Waanzinnige vloerkleden actie van Dutchbone



Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.