Keukenfronten van fraké

Keukenfronten van fraké

Mooie keukenrenovatie met fronten van fraké

Houten keukenfronten fraké - keukenrenovatie - DroomHout

Je hebt soms van die mensen die met de leukste ideeën bij je komen. Neem nu Annemieke en Bjorn. Ze hadden een heldere visie om hun bestaande keuken te renoveren en om te toveren tot iets mooiers. In het kort wilden ze de keukenfronten vervangen door massief hout. En voor nieuwe keukenfronten van hout kom je natuurlijk naar DromHout. Opvallend was de keuze voor fraké hout dat ook wel limba wordt genoemd. Fraké is een lichtgeel grijzige houtsoort uit West-Afrika met heel veel tekening en kleurverschillen. Prachtig verantwoord gewonnen hout wat een lekkere robuuste uitstraling geeft in je keuken.

Keukenrenovatie - plan van aanpak

Houten keukenfronten fraké - keukenrenovatie - DroomHout

Nadat Annemieke en Bjorn hun plan in hun hoofd al in grote lijnen hadden uitgewerkt was de eerste stap een afspraak maken in de design studio van DroomHout. Onder het genot van een kop koffie namen ze samen met een van onze specialisten de plannen in meer detail door. Wij konden ze goed informeren over de technische haalbaarheid bij het werken met wat meer bijzonder hout. Omdat DroomHout werkt met alle houtsoorten was geschikt en goed gedroogd fraké hout gelukkig zo gevonden.

Keukenfronten van hout - waar je op moet letten

Stap twee was het maken van een frontenschema. In zo'n frontenschema voor je keuken laat je eigenlijk het vooraanzicht van je keuken zien. Het aantal keukenfronten dus en de bijbehorende maten. Groot voordeel van dit schema is dat je goed kan laten zien hoe je de nerfrichting van het hout wilt. Wij zorgen er dan voor om deze nerf mooi door te laten lopen als je dat wilt. Annemieke en Bjorn kozen voor een stoer alternatief. Namelijk om de de nerf juist niet door te laten lopen en een stoer wildverband te creëren. Ze wilden een lekkere stoere keuken met een wat ruigere uitstraling en dat is echt fantastisch goed gelukt.

Productie van houten keukenfronten

De laatste stap was de productie. Bij DroomHout deden we de inkoop van het fraké hout. Daar persten we in de eigen houtfabriek mooie strakke panelen van. En die werden vervolgens op maat gezaagd tot het juist formaat keukenfront. Daarbij verzorgden we ook de randafwerking en de backing. Deze metalen verstevigingen in de achterzijde van het massieve houten keukenfront zorgt ervoor dat je keukenfront lekker mooi recht blijft. De afwerking met matte blanke lak wilden Annemieke en Bjorn graag zelf doen. Met wat tips van onze zijde ging dat heel gemakkelijk. Het mooie lichte hout met donkere scheuten werd ter plaatse gesorteerd tot een mooi wildverband wat je op deze foto's van Annemieke goed kan zien. Wat een topsfeer in deze droomkeuken. Happy cooking! En lees ook onze blogpost: Keuken-upgrade.

Houten keukenfronten fraké - keukenrenovatie - DroomHout

2 reacties


  • DROOMHOUT

    Hi Ingrid, kan mij helemaal voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de herkomst van de tegels. Deze kunnen we helaas niet achterhalen. De tegels zijn gelegd in een visgraat patroon en zijn standaard 6×24 cm. Wellicht helpt dit in de zoektocht naar een mooie tegel!


  • Ingrid rooijakkers

    Hallo, wij vinden deze tegeltjes erg mooi kunt u aangeven waar deze vandaan komen?

    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Mvgr. Ingrid rooijakkers – verberne


Reageer

Hou er rekening mee dat reacties even moeten worden bekeken voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.